Gisteren ben ik weer naar de kookstudio geweest. Millie (de mevrouw die ons vertelt hoe het allemaal moet) had vorige keer gevraagd wat we wilden gaan maken. Nou zoete dingen natuurlijk! We hebben bananenbrood met noten gemaakt en pancakes en muffins en muffins met spek en kaas. Lekker joh, ik had echt geen zin meer om ‘s avonds nog te eten!
Samen met Britt heb ik toen ook nog de afwas gedaan. We deden het om en om, eerst zij in het sop en ik afdrogen en daarna andersom en om en om. Hoefde ik ‘s avonds thuis lekker niet meer te helpen :-).
Wil je ook een keer iets maken? Dan zet ik hier het recept voor de pancakes. Wel altijd zorgen dat er een volwassene in de buurt is om je te helpen hoor!
Ingrediƫnten
200 g zelfrijzend bakmeel
30 g basterdsuiker
1 tl bakpoeder
1 tl vanille essence of een half zakje vanillesuiker
2 eieren
2,5 – 3 dl melk
olie om in te bakken
Bereiding
- Bloem, suiker, bakpoeder en eieren in de kom doen.
- De melk er geleidelijk aan toevoegen en roeren tot een glad beslag.
- De koekenpan op het vuur verhitten en de bodem met olie bestrijken.
- Met een lepel ‘rondjes’ beslag in de pan doen.
- De pancakes na ongeveer 1,5 minuut omkeren.